preskoči na sadržaj

V. osnovna škola Bjelovar

Školski sportski klub

Zbog pomanjkanja organiziranih i kontinuiranih školskih sportskih natjecanja za učenike s poteškoćama u razvoju, učenici naše škole nastupaju na natjecanjima pod okriljem Hrvatskog paraolimpijskog odbora za osobe s invaliditetom.

 

Stolni tenis

Od 2003. godine naši učenici su nastupili na devet državnih i šest županijskih prvenstava. S državnih prvenstava redovito se vraćamo s medaljama, a nekoliko godina zaredom imali smo prvake u ženskoj i muškoj konkurenciji. Treninzi stolnotenisača odvijaju se dva puta tjedno cijelu školsku godinu. Najbolji stolnotenisači škole treniraju još dva puta tjedno u stolnoteniskom klubu „Bjelovar“.

 

Atletika

Od 2003. godine nastupili smo na deset državnih prvenstava i osvojili pregršt medalja. Naši najbolji atletičari izabrani su u Hrvatsku atletsku reprezentaciju za osobe s invaliditetom. Nastupali smo na europskim i svjetskim prvenstvima u Švedskoj (dva puta), Francuskoj, Češkoj, Slovačkoj i Italiji te ostvarili zapažene rezultate.

A, najbolji od najboljih ostvarili su pravo na stipendiju HPO-a i takmiče se za Bjelovarski atletski klub u redovnoj atletici.

Treninzi našeg školskog atletskog kluba odvijaju se četiri puta tjedno. 


CMS za škole logo
V. osnovna škola Bjelovar / Dr. Ivše Lebovića 1, HR-43000 Bjelovar / os-peta-bj.skole.hr / skola@os-peta-bj.skole.hr
preskoči na navigaciju