preskoči na sadržaj

V. osnovna škola Bjelovar

 

PRODUŽENI STRUČNI POSTUPAK / PSP je edukacijsko rehabilitacijski program kojim su obuhvaćeni svi učenici u stacionarnom smještaju škole i oni učenici čiji su roditelji pokazali interes za dodatnom pomoći defektologa.

 

Program se sastoji od 4 osnovna područja a to su:

1.POMOĆ U UČENJU 8 sati tjedno

2.EDUKACIJSKO REHABILITACIJSKI PROGRAMI i POSTUPCI 5 sati tjedno

3. KREATIVNE RADIONICE-TEMATSKE I PRIGODNE 3 sata tjedno

4. ORGANIZIRANO PROVOĐENJE SLOBODNOG VREMENA 9 sati tjedno

 

Naglasak u radu edukacijskih rehabilitatora u okviru PSP-a je poticanje razvijanja što većeg stupnja socijalne kompetencije djece.

Osim pomoći u savladavanju obrazovnih sadržaja različitim sadržajima i tehnikama, djeci se kroz konstruktivno osmišljavanje slobodnog vremena (grupne i individualne aktivnosti, boravci u prirodi, posjeti kulturnim sadržajima) pruža mogućnost  usvajanja osnovnih i složenijih socijalnih vještina i sposobnosti, pozitivnih društvenih vrijednosti te u konačnici prihvatljivog modela ponašanja.

U PSP-u se individualni rad provodi kao nadopuna grupnom radu obzirom na konkretne potrebe djeteta, a isto tako daje mogućnost cjelovitog kontinuiranog njegovog praćenja djeteta.

Stručni rad edukacijskih rehabilitatora uključuje i suradnju s roditeljima djece u smislu savjetovanja i usmjeravanja u odgojnim postupcima.

Također, ostvaruje se suradnja s učiteljima edukacijskim rehabilitatorima iz nastave i stručnom službom škole radi dogovaranja, realizacije i evaluacije postavljenih specifičnih ciljeva. 

Program osmišljavaju i provode edukacijski rehabilitatori.


CMS za škole logo
V. osnovna škola Bjelovar / Dr. Ivše Lebovića 1, HR-43000 Bjelovar / os-peta-bj.skole.hr / skola@os-peta-bj.skole.hr
preskoči na navigaciju