preskoči na sadržaj

V. osnovna škola Bjelovar

 

Učenici 5.-8. razreda učiteljice Jasmine Maltarić Rašetina posjetili su PU Bjelovarsko – bilogorsku, 15.5.2019., u okviru programa  „Mogu, ako hoću“.


 

Grad Bjelovar je pokreno projekt "Odvoji po boji". Cilj projekta bio je osvješćivanje građana o odgovornom postupanju s otpadom. U projektu su sudjelovale sve gradske škole: I., II., III., IV. i V. osnovna škola te općine Veliko Trojstvo, Rovišće, Nova Rača, Severin, Kapela, Velika Pisanica i Šandrovac. Škole su sudjelovale u natječaju s maštovitim filmovima.
Tri najbolja filma po odluci stručnog žirija snimili su učenici i mentori Osnovne škole Rovišće, Velika Pisanica i naše škole! 🎉🥇🎥🎬
Čestitamo našim učenicima i mentorima: Martina Prelog - Poleto, prof. reh. , Tanja Pleskot - Čvek, prof. reh., Katarina Ljubićić, prof. reh., Davor Ljubičić, prof. reh. i Petra Đopar, mag. edu. rehab.


 

Naši vrijedni učenici i učitelji iskorisrili su palete i izradili ovaj kutak za druženje i igru u našem dvorištu, a u sklopu snimanja video uratka "Odvoji po boji". 

https://youtu.be/GMx-XKu1-YE


 

8.5.2019. posjetili smo Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Bjelovara u sklopu njihovih Dana otvorenih vrata.

  


 

Naši učenici u pratnji pedagoginje na Danu profesionalnog usmjeravanja u Hotelu "Central", 7.5.2019.

  


 

Naši "Prijatelji cvijeća" nizom aktivnosti obilježili su Dan planeta Zemlje.
Obišli smo gradski park i uživali u prekrasnom uskrsnom uređenju! Razgovarali smo o cvijeću i drveću koje je u cvatu.
Samostalno smo izradili igračke od recikliranog materijala. Nakon sijanja, sadnje i čišćenja okoliša smo zaslužili zajedničku igru s "recikliranim igračkama" koje smo sami izradili!

      


 

Učenici skupine autizam 1 i skupina 2 sudjelovale su u radionici održanoj u Narodnoj knjižnici "Petar Preradović", Dječji odjel, 4.4.2019. Tema radionice bila je Dan planeta Zemlje.

  


 

Povodom Uskrsa posjetili su nas, već tradicionalno, Moto zečevi, članovi bjelovarskog Moto kluba White City Riders i darivali nas slatkim poklonima.


 

16.4.2019. u Kulturnom i multimedijskom centru gledali smo animirani film "Petar Zecimir" u sklopu manifestacije "Pisanicom do Uskrsa", a posjetili smo i Gradski muzej te pogledali postavljenu izložbu Čarolija čipke.

  


 

Učenici naše škole sudjelovali su likovanom natječaju "Volim stvarati" namjenjen učenicima s teškoćama u razvoju. Proglašenje pobjednika i podjela priznanja održano je u Gradskoj knjižnici u Đurđevcu. Učenik Karlo Kostadinović, mentorice Korenlije Panze-Jande osvojio je prvo mjesto, dok su posebno pohvaljena još dva rada naših učenika- rad učenika Nikole Gudlina, mentorice Panze-Jande te rad Ivana Kršića, mentorice MHM.
Nakon dodijele nagrada, uslijedio je razgled Muzeja grada Đurdevca te Zoo vrta u kojem su učenici imali priliku susresti deve.

  


 

U sklopu nadolazećih blagdana učenici uključeni u eTwinning projekt „Povijest moga zavičaja“u pratnji voditeljice Martine Hautman Matijaš, posjetili su Gradski muzej gdje ih je gdin Tomislav Matić upoznao s uskršnjim običajima bilogorskog kraja. Učenici će stećeno znanje prezentirati učenicima iz škola partnera eTwinning projekta, COOR-a Križevci i COOR-a Podravsko sunce Koprivnica.

  


 

Učenici naše škole u pratnji Zorana Ćuića, prof.tzk, sudjelovali su na 10. Međužupanijskom natjecanju "Ja u prometu" u organizaciji COOR Podravsko sunce te osvojili 1. mjesto. Učenike je za natjecanje pripremala učiteljica Jasmina Maltarić Rašetina, mag.educ.rehab.
Čestitamo na osvojenoj zlatnoj medalji i vrijednom biciklu!


 

Na Natječaju za najbolje literarne, novinarske i likovne ostvaraje na temu Priča o djetinjstvu u sklopu 32. Lovrakovih dana kulture, učenik naše škole Branimir Ulovec osvojio je 2. mjesto u kategoriji likovnih ostvaraja, škole za učenike s posebnim potrebama.
Nagrade će biti dodijeljene na Središnjoj manifestaciji Lovrakovih dana kulture u četvrtak, 30. svibnja 2019., godine.
Čestitamo Branimiru i voditeljici Tatjani Pleskot Čvek, prof.reh.


 

Učenici Radnog osposobljavanja 2 s veseljem su bojali pisanice i ukrasili svoju učionicu! Svima želimo Sretan Uskrs!


 

U srijedu, 10. travnja, učenici Radnog osposobljavanja sudjelovali su na Spikaonici na temu Živjeti u zdravom gradu uoči Dana planeta Zemlje na Dječjem odjelu knjižnice. Na Spikaonici su gostovali: Anamarija Vnouček, mag. ing. silv. - viša stručna suradnica za zaštitu okoliša i prirode, Marina Antolin, prof. kemije Medicinska škola Bjelovar, Predstavnik iz DV Osmijeh-eko vrtića.


 

Još jednom zahvaljujemo tvrtki C&A koja nam je krajem prošle godine donirala iznos od 5000,00 eura za kupnju sredstava za rad s našim učenicima.
Donaciju smo namjenski utrošili za kupnju:
- interaktivne ploče koja nam služi za rad s licenciranim edukacijskim programima i programima asistivne tehnologije
-posebne ljuljačke za unutrašnji prostor koju mogu koristiti djeca s motoričkim teškoćama
-bazena s lopticama za senzornu sobu
-3 kauča za 3 učionice za tihi rad i odmor 
-2 tepiha za 2 učionice ispod kauča.

  


 

GRADONAČELNIK HREBAK U V. OŠ O TEMI BRIGE O OSOBAMA S TEŠKOĆAMA NAKON 21. GODINE ŽIVOTA

Danas se u V. OŠ Bjelovar, koja provodi posebne programe odgoja i obrazovanja za učenike s teškoćama u razvoju do 21. godine života održao Okrugli stol s temom: Briga o osobama s teškoćama nakon 21. godine života
-sadašnjost i perspektive-

Ravnateljica škole Jasmina Vuković otvorila je ovu izuzetno važnu temu za sve osobe s teškoćama i njihove roditelje, a važnost ove teme prepoznao je i prisutni gradonačelnik grada Bjelovara Dario Hrebak zajedno sa zamjenicom Valnom Bastijančić Erjavec te je s roditeljima i stručnjacima V. OŠ Bjelovar, ravnateljicom CZSS Bjelovar Kristinom Migač, voditeljicom Obiteljskog centra Romanom Misir, predsjednicom OSIT-a Sanjom Đurić Fištrek, predstavnicima Inkluzije Bjelovar, predstavnicima Udruge za autizam Bjelovar i stručnom suradnicom TUPS Tanjom Bedeković vodio izuzetno konstruktivnu raspravu o ovoj problematici.

Gradonačelnik je ukratko predstavio dosadašnju konkretnu suradnju Grada s V. OŠ Bjelovar, koji prati potrebe učenika škole i uz čiju je financijsku i organizacijsku potporu u posljednje dvije godine ostvario dva veoma važna projekta, a to su:
* opremanje Kabineta za asistivnu tehnologiju-popularne "senzorne sobe" i 
*otvaranje programa AT vrtića koji prati suvremene trendove u edukacijskoj rehabilitaciji i ranoj intervenciji.

Gradonačelnik je potaknuo sudionike Okruglog stola da izlože najvažnije izazove s kojima se susreću u životu i radu te je potaknuo sudionike skupa da se zajedničkim snagama organiziraju oko projekta društvenog poduzetništva po uzoru na neke druge slične projekte u Hrvatskoj u kojeg bi bile uključene osobe s teškoćama iznad 21. godine života.
Gradonačelnik je izrazio izuzetnu spremnost takav projekt poduprijeti sredstvima iz gradskog proračuna.

Sudionike skupa izrazito je zanimala tematika projekta izgradnje objekta u kojem bi se provodile aktivnosti za osobe s teškoćama u okviru najavljivanog natječaja Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Gradonačelnik je sudionicima skupa rekao da još uvijek čeka raspisivanje natječaja te je naglasio ozbiljnu namjeru Grada Bjelovaru u realizaciji tog projekta u trenutku kad se objave svi uvjeti natječaja ESF-a.

Skup je zaključen zajedničkim dogovorom za sastanak na temu društvenog poduzetništva kojim će se osobe s teškoćama iznad 21. godine na kojem će se definirati način njihovog uključivanja u svijet radno prozvodnih aktivnosti.

  


 

"Prijateljima cvijeća" naše škole u životu sve cvate!
🌼😊🌺🌱👌🌷🌼😊🌻🥀😍🌺
Promatramo promjene u prirodi, sadimo, recikliramo otpad i izrađujemo ukrasne teglice, presađujemo, prihranjujemo, proizvodimo presadnice... Učimo da se rad i trud isplati, a pritom i uživamo!

      


 

U popodnevnom turnusu, u sklopu Otvorenih vrata škole, ugostili smo učenike Ekonomske škole te bili vrlo kreativni.

  


 

4. travnja 2019. godine u Domu kulture jedan dio naših učenika sudjelovao je u prvom dijelu edukativno- informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, a u sklopu projekta grada Bjelovara "Odvoji po boji". Bila je to zanimljiva predstava, radionica i glazbeni gost Luka Bulić. Uživali smo! U iščekivanju smo ostalih događaja!!!

  


 

U sklopu Dana otvorenih vrata škole posjetili su nas učenici Gimnazije i Obrtničke škole. Na kreativnim radionicama izrađivali smo čestitke i razne ukrase povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa.

  


 

Lijepi proljetni dan za "Dane cvatnje" na imanju Horvat iskoristili su naši mali cvjećari. Promatrali su voćke u cvatu, ponovili gradivo o uvjetima za život biljaka i naravno kušali poslastice od šljiva, jabuka i aronije. 
"Dani cvatnje" organizirani su u sklopu manifestacije " Pisanicom do Uskrsa".

  


 

Učenici skupine autizam 1 i skupine 2 sudjelovali su u radionici održanoj u Narodnoj knjižnici "Petar Preradović", Dječji odjel. Prigodnim pričama, radionicom i igrom pozdravili smo proljeće!

  


 

Povodom Dana svjesnosti o autizmu, došli su nam gosti koji su skupinama učenika s teškoćama iz autističnog spektra donijeli didaktičke igračke s kojima su se svi zajedno poigrali.
Gosti su imali priliku vidjeti kako naši učenici uče, rade, komuniciraju i čemu se vesele. Učenici su uživali u druženju, a mi sve pozivamo da srušimo barijere autizma zajedno.


 

2.4. obilježava se Svjetski dan svjesnosti o autizmu prema odluci Glavne skupštine UN-a. U javnosti je uvriježeno mišljenje kako su učenici i osobe s autizmom "čudni", "u svome svijetu", "bez osjećaja za druge" i tome slične negativne konotacije. No, pogledate li malo bolje i proširite li svoje vidike, shvatit ćete da je svaki učenik s autizmom zapravo: autentičan, unikatan, pomalo tajnovit, često izazovan, vrlo zanimljiv, ponekad avanturist i nerijetko mističan. Zato vas naši dragi učenici Ivan, Patrik, Gabrijel i Stjepan pozivaju: "Pružite nam ruku i zasvjetlite skupa s nama kako bismo zajedničkim snagama razbili predrasude i obogatili i vaš i naš svijet".


 

Učenici 6./7./8. razreda s pedagoginjom Martinom Hautman Matijaš imali su radionicu izrade kazališnih lutaka. Nakon izrade lutaka, uslijedila je predstava koju su učenici sami osmislili. Bila je to priča o djevojčici Ružici i njezinoj ljubavi Janku.


 

Škola je ove školske godine kupila nekoliko licenci za izuzetno vrijedne programe koji unaprijeđuju edukacijsko rehabilitacijski rad. To su programi mozaBook, Snap Scene, Look to Learn, Boardmaker te ABC Maestro. Za svaki program škola je organizirala edukaciju.


 

U organizaciji Ogranka HPKZ-a Bjelovar i Danijele Hajdinjak Prihić, dr.dent.med. učenici naše škole sudjelovali su na likovnom i literarnom natječaju ZUBI. Nagrade za likovni rad primile su učenice Martina Žunac i Marija Krupljan, a za literarni rad Branimir Ulovec, Božidar Kampić, Ivan Županić, Bruno Sabadjija, Marija Krupljan i Martina Žunac. Mentorice su bile edukacijske rehabilitatorice Martina Prelog Poletto i Tatjana Pleskot Čvek.
Čestitke svima!


 

Učenici 6.-8. razreda učiteljice Jasmine Maltarić Rašetina posjetili su Državno natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2019 u Zagrebu.

  


 

U sklopu učioničke nastave učenici PSP 3 i 4 posjetili su bjelovarski Moto klub White City Riders. Naši dugogodišnji prijatelji ugostili su nas u svom klubu u Gudovcu, počastili pizzom, grickalicama i sokom, a najviše nas razveselili donacijom s kojom smo se vratili u školu – stolnim nogometom kojim ćemo upotpuniti svoje slobodno vrijeme, ali i razvijati svoje motoričke sposobnosti. Hvala im na tome!
Ujedno najavljujemo da će nas WCR posjetiti 17.4. kao Moto zečevi. Veselimo se!

  


 

Pozdrav svima od prve skupine!
Da, da, to smo mi, samo smo malo otputovali u svijet mašte i koliko je bilo moguće, učinili ga stvarnim u našem razredu. Prvo smo ulaz i učionicu ukrasili detaljima iz priče "Čarobnjak iz Oza". Naše mame su se pobrinule za kostime. Zatim smo s učiteljicom i pomoćnicama u nastavi izradili 3D Smaragdni grad s likovima iz priče. Kad smo sve pripremili, pozvali smo tetu Branku s Dječjeg odjela. Dok nam je ona čitala priču, mi smo istraživali, dodirivali, mirisali, slušali. Učiteljica Ivana je pripremila taktilnu knjigu koju još uvijek rado istražujemo i ponavljamo sve vezano uz ovu čarobnu priču.
Dobro nam došli u zemlju Oz jer tamo je sve fora skroz!

    


 

  


 

26.3. učenici RO1 i RO2 gledali su predstavu Ljubav je čudo Dramskog studia mladih Hvar u sklopu HC Assiteja.

  


 

20.3., u sklopu bok! festa, učenici RO1 i RO2 gledali su predstavu Dječjeg kazališta Dubrava "Šuma Striborova".


 

UČENICI NAŠE ŠKOLE OSVOJILI ZLATO I DVA SREBRA NA ZAVRŠNICI DRŽAVNOG PRVENSTVA U POREČU!!!!😊

Učenici naše škole Domagoj Barešić, Martina Žunac, Ivan Županić, Marina Brnjaković i Ivan Kršić i ove su godine sudjelovali na Završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava RH za učenike s IT u Poreču. Natjecanje se održalo od 20.3. do 22. 3. u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza. 
Učenike je pripremio profesor tjelesne i zdravstvene kulture Zoran Ćuić.
Konkurencija je iz godine u godinu je sve veća i jača, na natjecanju je sudjelovalo 380 učenika. Naši sportaši su bili izvrsni u svojim disciplinama, nekima je nedostajalo samo malo sreće (dva 4. mjesta) a posebno se istaknuo učenik skupine RO1 Ivan Županić koji je osvojio zlato u trčanju na 60 m i učenica IV. skupine Marina Brnjaković s osvojene 2 srebrene medalje u disciplini bacanje loptice 200g sa zaletom u dalj i trčanje na 60m.
Čestitamo!


 

Pozivu naših dječjih vijećnika Marije i Branimira da povodom Svjetskog dana sindroma Down obuku šarene rasparene čarape, odazvali su se dječji vijećnici ostalih bjelovarskog škola u znak podrške. Šarene čarape ukrašavale su danas i Dječji odjel Narodne knjižnice Petar Preradović.

      


 

Svjetski dan down sindroma

     


 

I ove godine sudjelujemo na manifestaciji "Pisanicom do Uskrsa".
Vrijedne ruke naših učenika obojile su puno pisanica koje ćete moći tražiti za vrijeme "Potrage za pisanicama".
Pogledajte naše pisanice u albumu uz druge prigodne slike kojima dočekujemo proljeće i Svjetski dan Downovog sindroma.

      


 

7.3.2019. sudjelovali smo na 1. turniru u kuglanju koji se održao na Kuglani Tvin u Virovitici. Na turniru su sudjelovali učenici iz V. osnovne škole Bjelovar, OŠ Grgura Karlovčana iz Đurđevca, COO Rudolf Steiner iz Daruvara i COOR Virovitica. Dan je protekao u ugodnom i natjecateljskom duhu. 1. mjesto osvojili su učenici iz COO Rudolf Steiner, 2. mjesto COOR Virovitica, 3. mjesto V. osnovna škola Bjelovar, 4. mjesto OŠ Grgura Karlovčana. Pojedinačno je bila najbolja učenica iz COOR Virovitica C.M. Svi učenici nagrađeni su medaljom i priznanjem za sudjelovanje.

  


 

U sklopu Školskog preventivnog programa, na radionici na temu različitosti, učenici su poslušali priču o slonu Elmeru te od kolaž papira izradili istog.

  


 

      


 

U utorak, 5. ožujka, već sedmu godinu za redom, održan je Mali Fašnik u gradu Bjelovaru. Mali maskirani sudionici okupili se kod bjelovarskog paviljona, gdje ih pozdravila zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec, koja je svim sudionicima podijelila bombone, a nakon toga uslijedila je velika fašnička povorka bjelovarskim korzom.

  


 

27. veljače obilježava se Dan ružičastih majica – Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Kroz razne radionice i nošenjem ružičastih majica obilježili smo taj dan i mi u školi…

  


 

Povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga (International Book Giving Day https://bookgivingday.com/) Dječji odjel Narodne knjižnice „Petar Preradović“ organizirao je akciju prikupljanja slikovnica i dječjih knjiga u Bjelovaru. Od prikupljenih 633 knjiga, jedan dio slikovnica darovali su našoj školskoj knjižnici. Od srca se zahvaljujemo na ovoj vrijednoj donaciji! 📚❤️


 

Skupina 2 i autizam 1 posjetili su Dječji odjel knjižnice "Petar Preradović". Čitanjem slikovnica, kreativnom radionicom te prigodnim didaktičkim igrama obilježili smo Valentinovo.

  


 

Učenici Glazbene škole Vatroslav Lisinski, uz voditeljstvo mr. sc. Alide Sokolović, posjetili su našu školu i izveli dvije predstave "Oktavijanov san" i "Povratak Batmana". Zahvaljujemo se što su nam učenici Glazbene škole uljepšali Valentinovo i poklonili nam zabavnu predstavu. Naši učenici su uživali što se može zaključiti po njihovom smijehu i drugim pozitivnim reakcijama.

  


 

Projekt "Kuhamo zajedno" nastavlja se u Praktikumu Turističko prehrambene i ugostiteljske škole Bjelovar. U srijedu, 30.1., učenici 6.,7. i 8. razreda sudjelovali su u pripremi finih jela i kolača zajedno s učenicima koji se školuju za pomoćne kuhare i slastičare.

  


 

Danas nam je divan dan, divan dan jer je našem Stjepku velikiiiii 16. rođendan!! Naravno da rođendan ne može proći bez prave fešte, a pogledajte kako smo se mi lijepo zabavili, proveselili, zasvirali i zapjevali.

  


 

U četvrtak, 24.1., učenici skupine autizam 1 i oos 2 sudjelovali su na radionici na temu zime na Dječjem odjelu knjižnice u sklopu projekta "Peta na Dječjem". Čitali su slikovnice, igrali se puzzlama i slagalicama.

  


 

3. prosinca obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom koji ima za cilj podizanje svijesti o veličini i posljedicama invaliditeta, važnosti pružanja podrške koja omogućuje ostvarenje prava i dobrobiti te dostojanstvenog života osobama s invaliditetom.

Povodom ovog dana, organizirali smo Dane otvorenih vrata V. osnovne škole Bjelovar te pozvali brojne goste kako bi kroz zajedničke aktivnosti pokazali koliko znamo i možemo.

3. i 4.12. na kreativnim radionica sudjelovali su učenici Medicinske škole te Gimnazije Bjelovar.

  


 

Čitanjem priče o snjegoviću u skupini 2, dozivali smo pahulje snijega kako bi uživali u zimskim radostima.❄️

     

 

                                                

 

Prošle školske godine naši su "Prijatelji cvijeća" prilikom posjete cvjećarne "Marija" dobili cvijet božićni kaktus na pokon. Našu vrijednu cvjećarku Miju su obradovali cvjetovi i najavili nadolazeće blagdane kojima se jako radujemo!
Hvala još jednom na prekrasnom poklonu! 💕


 

Učenici RO1, RO2 i IV. S su sudjelovanjem u Kauflandovom natječaju "VIP Škola" osvojili 300kn kojima smo, između ostalog, kupili i muffine! Svi smo sudjelovali u pripremi kolačića čime je rezultat našeg rada bio još ukusniji i slasniji! 

  


 

Zahvaljujući timskom radu i lijepoj suradnji učiteljice i roditelja, učenici prve skupine imati će priliku vježbati finu motoriku na novoj didaktičkoj igrački. Možda i vi dobijete ideju da iskoristite stare igračke i od njih učinite nove, zanimljive i korisne stvari...


 

U sklopu projekta "Peta na Dječjem odjelu", skupina 2 i skupina autizam 1 sudjelovale su na vrlo zanimljivoj radionici. Čitali su priču "Tri praščića" te izrađivali likove iz priče. Na kraju nisu propustili priliku da se malo zabave i zaigraju memory, slažu različite slagalice i poigraju se s lutkama za prstiće.


 

U prvoj skupini već vlada božićna čarolija. Zahvaljujući velikom srcu i spretnim rukama prijatelja naše učiteljice Ivane, dobili smo prvu knjigu koju možemo "čitati" dodirom. Već smo ju isprobali i složili u nju priču kojom ćemo u utorak 4.12.dočekati goste povodom Dana otvorenih vrata naše Škole.

  


 

Stigla nam je zima i hladnije vrijeme. Mi, učenici prve skupine, smo tetu Branku iz Narodne knjižnice "Petar Preradović" ovaj put ugostili u senzornoj sobi. Čitala nam je o godišnjim dobima, a posebno smo istraživali zimu. Brrr, nije nam baš godilo dodirivanje ledom, više volimo toplinu. A vi?

  

Učenici skupine autizam 1 učili su o zdravoj prehrani u školskoj knjižnici te se prošetali bjelovarskom tržnicom.

  


 

Dan sjećanja na Vukovar povodom akcije I u mom gradu Vukovar svijetli! - kratko predavanje naše učiteljice Kornelije Panza-Jande i paljenje svijeća u Vukovarskoj ulici.

  


 

Naši "Prijatelji cvijeća" nastavljaju sa svojim aktivnostima!🌸
Jako smo zaposleni, od nabavke i sadnje proljetnica, presađivanja sobnog bilja do spremanja cvijeća na zimsko mirovanje... Posjetili smo plastenik, promatrali cvijeće, kupili maćuhice, posadili ih... U poljoapoteci smo kupili potrebne materijale za rad, promatrali smo naš centralni park i njegove jesenske boje... 🍁🍂🍁 Radimo i učimo o prirodi koja nas okružuje uz naše edukacijske rehabilitatorice Jasminu Maltarić Rešetina, Katarinu Ljubičić i Petru Đopar 🤗

      


 

Grad Bjelovar je, u suradnji s tvrtkama Ice Wonderland i BBR, i ove godine osigurao klizalište u središnjem gradskom parku, no ovoga puta na još većoj površini od oko 650 m2. Na otvorenju ledene bajke bili smo i mi...

    


 

Posjetili smo Muzej grada Bjelovara kako bi prikupili informacije o povijesti grada u sklopu eTwinning projekta "Povijest moga zavičaja" koji vodi pedagoginja Martina Hautman Matijaš.

  


 

Povodom Mjeseca hrvatske knjige posjetili smo Dječji odjel Narodne knjižnice ""Petar Preradović" Bjelovar, u utorak, 13.11.2018.

  


 

Naši učenici sudjelovali su na još jednoj radionici na temu glagoljice na Dječjem odjelu Narodne knjižnice "Petar Preradović".


 

Danas nam je divan dan, divan dan, divan dan jer naša Anči slavi velikiii 13. rođendan! 🙂
Rođendan je uvijek pravi razlog za slavlje, zar ne? A najbolje je proslaviti uz pjesmu, ples i uvijek veselu i dobro raspoloženu ekipu!

  


 

U srijedu, 7.11., učenici naše škole bili su na književnom susretu s Vladom Rajićem na Dječjem odjelu Narodne knjižnice "Petar Preradović" Bjelovar.


 

U sklopu projekta "Peta na Dječjem odjelu", skupina 2 i skupina autizam sudjelovale su na jesenskoj radionici. Čitali su slikovnice te izrađivali straničnike i bundeve od papira.

  


 

Povodom Svjetskog dana štednje, učenici naše škole posjetili su Erste banku i družili se s Medom Štedom.


 
U sklopu projekta "Peta u knjižnici", prvoj skupini naše škole u razred dolazi gđa Branka Mikačević, knjižničarka na Dječjem odjelu Narodne knjižnice "Petar Preradović." 
Od srca zahvaljujemo što i prva skupina na taj način može sudjelovati na lijepim radionicama. Veselimo se svakom susretu! 
      

 

Dane kruha u našoj skupini obilježili smo onako kako najbolje možemo. Dodirivali smo, mijesili, uspoređivali, i na kraju izradili ukrasne kruščiće od sjemenki kojima smo uredili pano ispred učionice. 

      


 
Povodom Dana kruha učenici Radnog osposobljavanja 1 i 2, Skupine 2 i SA1 radili su slatke pekarske proizvode.
      

 

Rođendani su uvijek veseli dani. Učenici prve skupine, učiteljica Ivana i asistentice Vesna i Valentina od srca žele sretan 11.-ti rođendan svojoj Hani!


 

U četvrtak, 11.10.2018., učenici s učiteljicama Vlatkom Bahor Haraminčić i Jasminom Maltarić Rašetina obilježili su Dane kruha izradom ukusne pite od jabuka.

      


 

U četvrtak, 11.10.2018., učenici 6./7./8. razreda učiteljice Jasmine Maltarić Rašetina sudjelovali su na radionici na Dječjem odjelu Narodne knjižnice "Petar Preradović" pod nazivom Glagoljica-staro pismo Hrvata koju je vodila časna sestra Edith.

  


 

U četvrtak 4.10. u okviru Dječjeg tjedna održana je svečana sjednica Dječjeg gradskog vijeća. Kao i ostali dječji vijećnici tako je i naš B.U. održao kratki govor o vlastitom viđenju ostvarenja dječjih prava u našem gradu, o mogućnostima koje se nude i o odrastanju djece.


 

Učenici 8. razreda bili su na terenskoj nastavi u Vukovaru, 2. i 3.10.2018., gdje su upoznali i učili o vrijednostima Domovinskog rata i bitke za Vukovar.

    


 

Učenici RO1, RO2, RO3 i 4S u prošloj školskoj godini sudjelovali su u natječaju Kauflanfd škola Voća I Povrća. Osvojili su utješnu nagradu za sudjelovanje, poklon bon od 300 kn koji su potrošili u petak, 5.10.2018. Zahvaljujemo Kauflandu na ovoj nagradi!

  


 

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna, u prepunoj Dječjoj knjižnici u Bjelovaru, održana je promocija slikovnice Lucije Stančin „ŠETNJA BJELOVAROM“, pobjednice DND Natječaja raspisanog za učenike osnovnih škola povodom Dana grada Bjelovara. Na promociji su sudjelovali i naši učenici...

  


 

Od 1. do 7. listopada u Bjelovaru se obilježava Dječji tjedan. Obilježavanje je službeno počelo na Korzu gdje su se okupila djeca predškolske i osnovnoškolske dobi. Naš učenik Mateo pridružio se ostaloj djeci u paviljonu i pročitao poruku s našeg transparenta: JEDNAKA PRAVA, JEDNAKE MOGUĆNOSTI!

  


 

U petak, 28.9.2018., obilježili smo Dan grada Bjelovara predavanjem Marina Sabolovića, mag.geog., Bjelovarski rujan 1991.

  

 


 

Europski školski sportski tjedan obilježili smo u petak, 28.9.2018., igrom graničara u našem školskom dvorištu.

  


 

U ponedjeljak, 10.9.2018., bodrili smo natjecatelje na orijentacijskoj utrci povodom Hrvatskog olimpijskog dana na Boriku.

  


 

Dragi naši učenici, dragi roditelji!

 

Vjerujemo da ste spremni za još jedan novi početak.

Javljamo vam da smo spremni i mi i da sve vas s veseljem očekujemo 3. 9. 2018.

Novost od ove školske godine su E-dnevnici jer nam je za ostvarenje cilja sveobuhvatne i kvalitetne edukacijsko rehabilitacijske potpore u našoj sredini, potrebno ići  u korak s tehnologijom.

Nastava će se i dalje odvijati u dva izmjenjiva turnusa.

U ponedjeljak u 8 sati počinje nastava za A turnus:

1/2/3/4 -kombinirani razredni odjel kojeg vodi učiteljica edukacijska rehabilitatorica, Kornelija Panza Janda

6/7/8--kombinirani razredni odjel kojeg vodi učiteljica edukacijska rehabilitatorica, Jasmina Maltarić Rašetina

1. S-odgojno-obrazovna skupina od 7-11 godina koju vodi učiteljica edukacijska rehabilitatorica, Ivana Jančić

3 S- odgojno-obrazovna skupina od 11-14 godina koju vodi učiteljica edukacijska rehabilitatorica, Vlatka Bahor Haraminčić

4. S.- odgojno obrazovna skupina od 14-17 godina koju vodi učiteljica edukacijska rehabilitatorica Petra Đopar

SA2-odgojno-obrazovna skupina učenika s autizmom od 7-11 godina koju će voditi učiteljica edukacijska rehabilitatorica Dorotea Klasić

U ponedjeljak u 13:30 sati počinje nastava za B turnus:

2. S- odgojno-obrazovna skupina od 7-11 godina koju vodi učiteljica edukacijska rehabilitatorica, Helena Međimorac

5. S- odgojno-obrazovna skupina od 7-11 godina koju vodi učiteljica edukacijska rehabilitatorica Andrea Jež Rogelj

6. S- odgojno-obrazovna skupina od 14-17 godina koju vodi učiteljica edukacijska rehabilitatorica Martina Sikra

SA2- odgojno-obrazovna skupina od 11-14 godina koju vodi učiteljica edukacijska rehabilitatorica Ana Dragičević

RO1-odgojno-obrazovna skupina radnog osposobljavanja za učenike od 17-21 godinu koju vodi učiteljica edukacijska rehabilitatorica, Tatjana Pleskot Čvek

RO2-odgojno-obrazovna skupina radnog osposobljavanja za učenike od 17-21 godinu koju vodi učiteljica edukacijska rehabilitatorica, Martina Prelog Poletto

U produženom stručnom postupku program provode:

Za učenike A turnusa edukacijske rehabilitatorice Lucija Dronjak i Katarina Ljubičić.

Za učenike B turnusa edukacijski rehabilitatori Tanja Filipec Lovasić i Davor Ljubičić.

Logoterapiju provodi naša logopedinja Biserka Paun Bambić, tjelesnu kulturu i kineziterapiju naš kineziolog Zoran Ćuić, a vjeronauk naš vjeroučitelj Sreten Simonović.

U školi će Vas kao i svake godine dočekati i naša edukacijska rehabilitatorica u ulozi pedagoga Martina Hautman Matijaš i naša knjižničarka Tihana Doskočil.

Za ukusne obroke su i dalje zaslužni naš kuhar Mihael Vuk i naša kuharica Mara Barković.

Za vašu čistu odjeću pobrinut će se kao i uvijek naša teta Božica Buhin.

Ništa ne bi bilo ni bez čiste škole za koju su zaslužni naša teta Dragica Glogar i striček Zorislav Marić.

Naši učenici su u sigurnim rukama naših medicinskih sestara i tehničara Višnje Amižić, Violete Vučinovec i Darka Starčevića.

Da ništa ne bi bilo pokvareno brinut će naš domar Goran Predragović.

A da bi organizacija tekla što bolje, uz ravnateljicu će se za to pobrinuti i naša tajnica škole Jelena Kosanović Fridl, naš računovođa Damir Mihaljinec i naša administratorica i ekonom Danica Šavorić.

Naravno, ništa ne bismo mogli ostvariti bez naših 13 pomoćnika u nastavi koji će vas također dočekati u ponedjeljak

Sve što trebate u ponedjeljak je doći s papučama i dobrom voljom.

 

Srdačan pozdrav do ponedjeljka želi vam ravnateljica Jasmina Vuković


 

Kao mali mornari i morske vile učenici naše škole sudjelovali su na 9. Cvjetnom korzu u organizaciji Društva naša djeca grada Bjelovara, a uz potporu Grada Bjelovara, 8.6.2018.

  


 

U sklopu projekta "Shema školskog voća" posjetili smo OPG Ledinski Željko.

  


 

U četvrtak, 7.6.2018., u prepunoj dvorani Doma kulture odjekivala je dječja pjesma, smijeh, recitacija i pljesak publike, a sve zato jer je naša škola upriličila Dan škole svečanom priredbom.
Učenici, učitelji edukatori-rehabilitatori te pomoćnici u nastavi priredili su poseban i veseo program za roditelje, udomitelje, prijatelje i ostale goste koji su s oduševljenjem i pljeskom popratili svaku izvedenu točku. Dio atmosfere pogledajte na fotografijama...

          


 

U utorak, 12.6.2018., krenuli smo na cjelodnevni izlet prema Karlovcu. Prvo smo posjetili Zavičajni muzej Ozalj u Starom gradu Ozlju, a zatim Aquatiku - slatkovodni akvarij Karlovac.

      


 

U sklopu projekta „Čitajmo zajedno“, u utorak, 29.5.2018., ugostili smo križevačkog pisca i pjesnika Josipa Petrlića Pjera. U veseloj atmosferi učenici su čuli nekoliko pjesnikovih pjesama iz zbirke poezije za djecu „Domoljublje i trublje“ te o zgodama razigranog ždrebeta Vilima iz knjige „Bilogorske zgode“. Svi zajedno zapjevali su uz zvukove gitare te se pozdravili do nekog idućeg susreta koji će se zasigurno ponoviti.

  


 

Sudionici eTwinning projekta „Upoznajmo se!“ koji provode tri škole, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce Koprivnica, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci i V. osnovna škola Bjelovar, okupili su se na završnom druženju.
Nizom aktivnosti kroz 2017./2018. školsku godinu učenici triju škola upoznavali su se međusobno, predstavljali kraj iz kojeg dolaze, običaje... a u završnoj fazi projekta organizirano je zajedničko druženje. Skype susretom dogovoreno je mjesto, vrijeme i aktivnosti koje će se provoditi pa su se tako u četvrtak, 24.5., okupili u mjestu Jabučeta pokraj Bjelovara na imanju Restorana i vinarije Coner. Domaćini su ih velikodušno dočekali s doručkom i prirodnim domaćim sokovima te ih proveli imanjem. Vidjeli su vinograd te čuli sve o suvremenom procesu izrade vina i skladištenja. Uslijedio je najzabavniji dio raznih igara i druženja na igralištu i piknik livadi, a na samom kraju domaćini su sve sudionike počastili ukusnim ručkom i kolačima.

Zahvaljujemo osoblju Restorana i vinarije Coner na velikodušnosti i ugošćavanju!

      


 

Učenik naše škole Branimir Ulovec sudjelovao je na svečanosti dodjele nagrada 1. likovnog natječaja „Volim stvarati“ u Đurđevcu gdje mu je uručena nagrada za osvojeno 1. mjesto. Čestitamo Branimiru i mentoru Davoru Ljubičiću.

  


 

22.5.2018. obilježili smo Svjetski dan sporta i Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama integriranim danom na Boriku. Učenici su uživali u prirodi i raznim aktivnostima koje su osmislili i pripremili njihovi učitelji edukacijski rehabilitatori i stručni suradnici: likovna i glazbena radionica, igre loptom, piknik, sat joge na otvorenom, sportske aktivnosti – streljaštvo i biciklistički poligon. Pogledajte kako nam je bilo…

      


 

U sklopu događanja EU Green Week, a kojeg je partner i Grad Bjelovar, učenici velikog turnusa naše škole sudjelovali su u planiranim aktivnostima. 14.5. obišli smo reciklažno dvorište i ponovili sve što smo naučili o recikliranju. 21.5. obišli smo Gradsku tržnicu.

      


 

U mjesecu svibnju obilježava se Svjetski dan smijeha stoga smo i mi današnju radionicu u školskoj knjižnici posvetili smijehu. Bilo je tu pričanja viceva, čitanja šaljivih pjesama, raznih igara, a za kraj smo crtali karikature jedni drugih što nas je još više od srca nasmijalo.

      


 

U sklopu projekta "Putujemo vlakom" velikog turnusa, u četvrtak, 10.5.2018., posjetili smo Oš Veliko Trojstvo. Učenici škole pripremili su za nas kratku priredbu i zajedničke sportske igre.

      


 

9.5.2018. posjetili smo bjelovarske vatrogasce povodom Dana otvorenih vrata.

  


 

Učenici 3.-5. razreda s učiteljicama Tanjom Filipec-Lovasić i Anđom Perić-Valenta posjetili su PU Bjelovar u sklopu projekta "Zajedno više možemo" potprograma "Mogu ako hoću 1".

  


 

Učenici naše škole u pratnji učiteljice Jasmine Maltarić Rašetina, mag.educ.rehab., osvojili su 3. mjesto na devetom Međužupanijskom natjecanju učenika s intelektualnim teškoćama “Ja u prometu”. Domaćini su bili COOR Podravsko sunce Koprivnica, a natjecalo se 8 ekipa.

Čestitamo!


 

Sjećate se iznenađenja koje smo Vam najavili ranije početkom godine? 
Uz pomoć naših dragih prijatelja nastavili smo ga realizirati. Zahvaljujemo članovima MK White city riders Bjelovar što su nam ustupili motore, frizerskom salonu Style za make up i frizure, Happy Home- gift & fashion store-u na lijepim haljinicama i Labirint studio za fotografiranje.
Baš je bilo super biti bajker/ica, makar nakratko! A Vas molimo da kad vozite, pogledate dva puta u retrovizor i tako pazite na naše bajkere dok ste na cesti.

          


 

U četvrtak, 26.4.2018., u Bjelovar su stigli neki od prvotimaca GNK Dinama pojačani s limačima, a sve kako bi u suradnji s Gradom Bjelovarom promovirali zdravu prehranu i bjelovarski doručak.

  


 

26.4.2018. održao se „Dan profesionalnog usmjeravanja“ gdje su se učenicima osmih razreda predstavile srednje škole BBŽ-a.

        


 

Turneja radosti Plazma sportskih igara mladih...

  


 

12.4.2018. učenici velikog turnusa gledali su predstavu Vitez željeznog srca u Bjelovarskom kazalištu.

    


 

Dana 17.4. obilježili smo Svjetski dan svjesnosti o autizmu. Ugostili smo naše bivše učenike korisnike Udruge za autizam Bjelovar. Složili smo puzzle sa nazivom projekta velikog turnusa "Zajedno u različitosti". Ugodno druženje smo zaključili puštanjem plavih balona na paviljonu kako bismo i ljude iz naše okoline senzibilizirali na specifične potrebe osoba sa spektrom autizma.

      


 

Učenici naše škole: Domagoj Barešić, Branimir Ulovec, Martina Žunac, Ivan Županić, Martina Brnjaković i Ivan Kršić i ove su godine sudjelovali na Završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava RH za učenike s IT u Poreču od 19.4. do 21.4. Natjecali su se u atletici i stolnom tenisu. Učenike je pripremio profesor tjelesne i zdravstvene kulture Zoran Ćuić. Konkurencija iz godine u godinu je sve veća i jača, svi su bili odlični u svojim disciplinama, a posebno se istaknuo učenik IV. OOS Ivan Županić koji je osvojio 2 srebra u bacanju loptice i trčanju na 80m. Čestitamo!

Osim natjecateljskog dijela natjecanja, uživali smo u prekrasnom moru i međusobnom druženju i upoznavanju učenika iz cijele RH.


 

Prijatelji cvijeća obilježavaju Dan planeta Zemlje! Posjetili smo OPG Ravenšćak te nabavili sadnice cvijeća. Vidjeli smo kako se cvijeće uzgaja u plastenicima te naučili što je potrebno da bude tako lijepo. U ponedjeljak, 23. travnja, ugostili smo djecu iz Dječjeg vrtića "Ciciban". Druženje smo započeli vrlo zanimljivim i interaktivnim predavanjem naše asistentice Olge Maltar Martinović, inžinjerke krajobrazne arhitekture, koja nam je pričala o našoj planeti te kako zaštiti Zemlju nakon čega smo prijateljima iz vrtića pokazali naš senzorni kabinet. Druženje smo završili zajedničkom sadnjom cvijeća u dvorištu naše škole. Osim sto smo bili ekološki osviješteni i naučili ponešto, odlično smo se i zabavili!
I zapamtite: "Predivan svijet započinje tobom!"

      


 

U ponedjeljak, 23.4.2018., učenike PSP-a posjetila je stomatologinja Marina Barbarić koja je održala kratko predavanje o zdravlju zuba.

  


 

Poznata nacionalna kampanja Zelena čistka – akcija čišćenja divljih odlagališta otpada održana je u subotu, 21. travnja, na području grada Bjelovara koji već sedmu godinu zaredom sudjeluje u akciji čišćenja okoliša. Sudjelovali smo i mi...

  


 

Proljeće je stiglo pa smo u školskoj knjižnici prigodno čitali priču Ples s leptirima te pročitano prenijeli na hamer papir pa je tako nastala livada šarenog cvijeća i leptira.

      


 

U utorak, 27.3.2018., ponovno su nas posjetile članice Udruge "Nova nada Starih Pavljana" i donijele učenicima slatke poklone povodom Uskrsa. Hvala im još jednom!

  


 

Proljeće je zakucalo na vrata, bliži nam se blagdan Uskrsa, a ima li što ljepše kad vas posjeti uskrsni zeko? Čekali smo, čekali i odbrojavali. I zamislite... ne jedan nego čak njih osmero!!! Razveselili su učenike naše škole svojim dolaskom i slatkim paketima. Mi se nismo dali zavarati. Pod šarenim krznima prepoznali smo naše prijatelje iz Moto kluba White city riders. Zahvaljujemo im na dolasku, slatkim poklonima i vremenu koje su odvojili za druženje s nama. Želimo im sretan i blagoslovljen Uskrs!

  


 

Prijatelji cvijeća su jedva dočekali toplije proljetno vrijeme! Priroda se budi nakon duge i hladne zime... Uživali smo u šetnji šumom i promatranju proljetnica. Naši voditelji K. Ljubičić, prof. reh, J. Maltarić mag.edu.rehab. i Petra Đopar mag.edu.rehab. su nas upoznali s vijesnicima proljeća i mnogim drugim zanimljivostima o šumskom raslinju! U školskom dvorištu smo promatrali rezultate naše jesenske sadnje cvijeća te isto oslobodili od trave te uredili! Nestrpljivo iščekujemo da naše dvorište uljepšaju prekrasni cvijetovi sunovrata, tulipana i zumbula. U gradskom parku smo promatrali predivne dekoracije, pisanice, tulipane i maćuhice! Što reći osim - volimo proljeće! 

  


 

Prijatelji cvijeća su jedva dočekali toplije proljetno vrijeme! Priroda se budi nakon duge i hladne zime... Uživali smo u šetnji šumom i promatranju proljetnica. Naši voditelji K. Ljubičić, prof. reh, J. Maltarić mag.edu.rehab. i Petra Đopar mag.edu.rehab. su nas upoznali s vijesnicima proljeća i mnogim drugim zanimljivostima o šumskom raslinju! U školskom dvorištu smo promatrali rezultate naše jesenske sadnje cvijeća te isto oslobodili od trave te uredili! Nestrpljivo iščekujemo da naše dvorište uljepšaju prekrasni cvijetovi sunovrata, tulipana i zumbula. U gradskom parku smo promatrali predivne dekoracije, pisanice, tulipane i maćuhice! Što reći osim - volimo proljeće! 

  


 

U petak, 23.3.2018., posjetile su nas članice Udruge "Nova nada Starih Pavljana" i donijele su učenicima prigodne uskršnje poklone koje su same izradile.
Učenici su im zahvalili onako kako oni to najbolje znaju, dobrim raspoloženjem, pjesmom i dobrim željama povodom predstojećeg blagdana Uskrsa.

  


 

Sjednica Dječjeg gradskog vijeća održana je u srijedu 21. ožujka a dnevni red bio je vezan za predstavljanje Dječje karte grada Bjelovara, organiziranje zelenih čistki te tekućih pitanja. Naša Marija zahvalila je prisutnim članovima Vijeća, voditeljima i svim ostalim prisutnim što su se odazvali njenom i Branimir ovom pozivu da na dan sjednice obuku šarene rasparene čarape kao znak podrške osobama s Downovim sindromom.

  

 

U bjelovarskom Domu kulture počeo je Mali BOK fest u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta i Grada Bjelovara uz potporu Ministarstva kulture. Drugog dana festivala izvedena je međunarodna putujuća i višestruko nagrađivana predstava ‘Črčke’, a Udruga Malo svjetlo izvela je predstavu "Martin u kazalištu."

  


 

22.3.2018. održana je kulinarska radionica u Turističko- ugostiteljskoj i prehrambenoj školi Bjelovar. Učenici nižeg turnusa psp- a i učenici prvog razreda smjer pomoćni kuhari/slastičari zajedno su pripremali čevape, krokete, panirana pileća prsa, pomfri i štrudlu od jabuka. Na kraju su uživali u degustiranju pripremljenih jela.

  


 

Države diljem svijeta na prvi dan proljeća, 21. ožujka, obilježavaju Međunarodni dan osoba sa sindromom Down. Taj datum nije izabran slučajno - simbolizira potrostručenje 21. kromosoma (trisomiju). Naša škola pod vodstvom Helene Međimorac, mag. edu. rehab i Petre Đopar, mag. edu. rehab. na taj dan su organizirali niz zanimljivih i edukativnih aktivnosti. Ugostili smo učenike Gimnazije Bjelovar te kroz interaktivna predavanja na temu sindroma Down i senzorne integracije djece sa teškoćama u razvoju, prigodne radionice u novootvorenom senzornom kabinetu za asistivnu tehnologiju radili na međusobnom upoznavanju, prihvaćanju razlika, rušenju predrasuda te senzibiliziranju. Naglasak je na zajedničkoj odgovornosti sviju za podizanje kvalitete života osoba sa sindromom Down kao i drugih marginaliziranih skupina našeg društva! Druženje je zaključeno zajedničkom slikom šarenih rasparenih čarapa koje se na taj dan obuvaju u znak podrške osobama sa sindromom Down i simboliziraju različite kromosome! Ljubav ne broji kromosome! 

          


 

U sklopu školskog projekta "Čitajmo zajedno!" čitali smo priču Marcusa Pfistera Riba duginih boja koja govori o tome koliko je važno dijeliti s prijateljima te kako ljepota nije samo izvana već dolazi iznutra. Izradili smo i naše ribice duginih boja od hamer papira i kolaža kojima ćemo ukrasiti školsku knjižnicu.

  


 

U srijedu, 21.2.2018., posjetili su nas izviđači, Udruga skauta Sv. Juraj Bjelovar te održali igre u školskoj dvorani povodom Tjedna prijateljstva.

  


 

U sklopu školskog projekta "Čitajmo zajedno!" čitali smo priču Vuk koji je tražio ljubav, Orianne Lallemand. Saželi smo tekst, ilustrirali ga i izradili slikovnicu koja će nam koristiti u daljnjem radu.

      


 

Maskenbal malog turnusa....

 

  


 

Danas smo sudjelovali na edukativnoj prezentaciji iz sustava prepoznavanja boja za osobe oštećena vida, Lunas spectrum koju su vodili gosp. Vedran Stanić i Perica Mihaljević
http://www.lunas-spectrum.hr/hr/home/

  


 

Učenici odgojno-obrazovnih skupina 2, 3 i autizma1 sudjelovali su na radionici povodom Valentinova na Dječjem odjelu Narodne knjižnice "Petar Preradović". Učenici su slušali priču, izrađivati čestitke i srca te na kraju slagali slagalice.

  


 

Učenici malog turnusa obilježili su Valentinovo čitanjem priče, igranjem balonima i plesanjem. Počastili su se i zdravim grickalicama.

  


 

I mi smo bili u povorci Malog Fašnika u Bjelovaru...

      


 

Skupine RO1 i RO2 pohvaljene su za sudjelovanje na Likovnom natječaju Ozonski čuvari na temu zaštite ozonskog sloja koje je organiziralo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.


 

U utorak, 13.2.2018., u sklopu projekta "Zajedno u različitosti" posjetili su nas članovi udruge OSIT Bjelovar. Organiziran je ples pod maskama i zajedničko druženje uz nezaobilazne krafne i sok. Voditelji projekta su profesori rehabilitatori višeg turnusa.

  


 

Naši Dječji gradski vijećnici Marija i Branimir sudjelovali su u primopredaji ključeva grada. Maškare, na čelu s dječjim gradonačelnikom, vratile su ključeve grada uz poruku da odrasli vladaju svjesno i odgovorno!


 

U srijedu, 14.2.2018., održane su poticajne kreativne radionice u našoj školi. Tom prigodom učenici su učili raditi i peći medenjake te modelirati papir. S učenicima, osim njihovih učitelja i pomoćnika u nastavi, na radionicama je sudjelovalo 15 članova INA Kluba Volontera tijekom jednodnevne volonterske akcije povodom Valentinova, a u sklopu Inina projekta korporativnog volontiranja koji uključuje kreativni projekt „SRCE ZA PETU“ odnosno radionicu izrade medenjaka u obliku srca. Svi su uživali u zajedničkom radu i degustiranju slatkih medenjaka.

  


 

U petak, 2.2.2018., posjetio nas je liječnik S. Polovina sa svojim stručnim timom iz poliklinike Polovina iz Zagreba. Besplatno su pregledali naše učenike s cerebralnom paralizom i zajedno s našim stručnjacima tražili optimalna zdravstvena rješenja za njih.

  


 

oš uvijek se pitate zašto toliko volimo nase bajkere iz MK White city riders?

Zato što će radi osmijeha na dječjem licu doći i po snijegu. Ne brinite, sve je pod kontrolom. Samo smo opet nešto smislili i pripremamo Vam malo iznenađenje :)
  

 

U sklopu Školskog preventivnog programa razgovarali smo o ovisnostima...

  


 
Imate starih guma i ne znate što bi s njima? Radili bi snjegovića a snijega niotkuda? 
Srećom mi znamo ekipu koja sve naše ideje spremno prihvati i pomogne nam provesti ih u djelo.Naši divni bajkeri iz Moto kluba White city riders uskoro slave rođendan kluba pa smo tom prigodom organizirali radionicu izrade snjegovića od guma u klubu.Zahvaljujemo vulkanizaciji Pintar na gumama! Sretan rođendan i dobru feštu na Winter partiju WCR-ovcima želimo od sveg srca! 
Skupina 3 velikog turnusa i učiteljica Ivana Jančić.
 
  

 

Skupina 3 velikog turnusa produženog stručnog postupka  je, u sklopu kurikularnog projekta "Godišnja doba na malenom brijegu", posjetila s učiteljicom Ivanom Jančićistoimeni OPG. Umjesto zime dočekalo nas gotovo pa proljeće no to smo iskoristili kako bi uživali u sunčanom danu i naučili ponešto o životu na selu zimi.

  


 

Učenici malog turnusa zajednički su proslavili rođendane, a obilježili smo rođendane iz studenog, prosinca i siječnja! Današnji slavljenici bili su Luka Plivelić, Ana Milašinović i Stjepan Vereš! Počastili smo se muffinima i lijepo se zabavili, nasmijali, razveselili i naravno zapjevali slavljenicima!

  


 
Grupa učenika velikog turnusa psp-a, u pratnji učiteljice Ivane Jančić, prof.def., sudjelovala je u radionici Dječjeg odjela Narodne knjižnice "Petar Preradović" na temu zime. Knjižničarka Branka se i ovog puta potrudila da naš susret bude poučan, kreativan i zabavan.
Veselimo se idućoj radionici!
 
  

 

U sklopu Školskog preventivnog programa učili smo o zdravoj prehrani pa smo odmah nešto zdravo i skuhali. Uz vodstvo pedagoginje Martine i knjižničarke Tihane, učenici su ispekli integralne palačinke, napunili ih nadjevom od tikvica i zapekli u rolu. Bilo je baš fino i zdravo!

      


 

Učenici OOS2, OOS3 i skupine autizam 1 bili su na radionici na Dječjem odjelu knjižnice. Poslušali su zanimljivu i poučnu priču "Jedan zimski dan". Učili su o zimskoj odjeći i obući, a na kraju su se dobro zabavili uz slaganje slagalica, uparivanje istih sličica i igru memory!

  


 

Mali i veliki građani našega grada primite na znanje- vrijeme maškara je počelo! 25. siječnja male maškare preuzele su ključ grada od dogradonačelnice Valne Bastijančić Erjavec. Na primopredaji ključa sudjelovala je i naša Super Marija koja je obećala da će se suprostaviti svim negativnim događajima. Vladavina maškara potrajati će do 13. veljače kada će se održati već tradicionalna maskirana povorka. Tog dana maškare će vratiti ključeve grada gradonačelniku.

  


 

Već drugu godinu za redom pedagoginja Martina Hautman Matijaš vodi jogu učenicima naše škole. Kroz jogu učimo pravilnom držanju tijela, svladavanje vježbe disanja na zabavan i razigran način. Danas su učenici bili na dalekom hladnom Arktiku gdje su upoznali polarnog medvjeda Srećka. Srećko nas je podsjetio kako čineći dobra dijela usrećujemo druge gotovo kao superjunaci.

    


 

U našem je gradu 23. siječnja organiziran 2. specijalistički sajam koji se održava u okviru Dana poslova u turizmu. Tom prilikom, u Školsko-sportskoj dvorani, učenicima osnovnih i srednjih škola približeni su poslovi u turizmu, kao i mjere Zavoda za zapošljavanje. Sudjelovali smo i mi, učenici 6.,7. i 8. razreda.

  


 

Učenici Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar poklonili su našim učenicima predstavu Orlandov san, u ponedjeljak, 22.1.2018.

  


 

U božićno vrijeme bjelovarski dobročinitelji otvorili su svoja srca za V. osnovnu školu i njene učenike s većim teškoćama u razvoju. Ovim putem želimo se javno zahvaliti slijedećim donatorima:

gdin. Željku i Ivanu Ščrbačić iz firme Česma usluge koji su osigurali nabavku laminata za novi pod u kabinetu za asistivnu tehnologiju kao i za pod u čekaonici za roditelje; gdin. Rolandu Jakovljeviću koji je besplatno postavio laminat; zatim gdin. Tomislavu Vrabcu koji je organizirao humanitarni koncert „Božićni san“ čiji će prilog poslužiti za nabavku dodatne opreme za kabinet za asistivnu tehnologiju i školu; i na kraju zahvaljujemo gdin. Ivanu Domladovcu i gdin. Zoranu Dediću što su besplatno snimili našu božićnu priredbu u Domu kulture.
 

Vjerujemo da ćemo opravdati njihovo dobročinstvo svojim dobrim djelima...
                                                                                                 

                                                                                             Ravnateljica:
                                                                                  Jasmina Vuković, prof.reh.


 

U našoj školi svećano je otvoren kabinet za asistivnu tehnologiju u srijedu, 3.1.2018., u prisutstvu gradonačelnika grada Bjelovara Daria Hrebaka.

Više na linku:

 http://bjelovar.info/aktualno/u-bjelovaru-otvoren-kabinet-za-asistivnu-tehnologiju-s-najsuvremenijom-opremom/

 
 
 

 

Ponosni smo na naše učenike, na našu edukacijsku rehabilitatoricu Ivanu Jančić, a posebno zahvaljujemo:
Općoj Opasnosti, autoru Mariju Vestiću, Croatia Recordsu, Colloco marketingu i Moto klubu White city riders Bjelovar.

 

Čestit Božić i sve najbolje u 2018. od V. OŠ Bjelovar

uz Raduj se cijeli svijete!

 

https://youtu.be/wUhbUnrJyh0

 


 

Pedagoginja Martina Hautman Matijaš i knjižničarka Tihana Doskočil održale su božićne radionice u sklopu projekta "Božićna čarolija".

  


 

rijatelji cvijeća u božićnom raspoloženju!  Nakon što smo kupili ukrasne božićne jelke u supermarketu, za iste smo ukrasili posudice te ih poklonili svakoj skupini kako bismo uljepšali prostor škole za nadolazeće blagdane. Na blagdan sv. Luciju 13.12. poslušali smo predavanje o tradicionalnim običajima vezanim uz taj dan te posijali božićnu pšenicu. Prošetali smo centralim parkom te promatrali cvijeće koje krasi naš park zimi nakon čega smo otišli do tržnice i kupili božićnu zvijezdu za našu školu.

        


 

U sklopu projekta "Zajedno u različitosti" koji provode učitelji i učenici velikog turnusa i Udruga za autizam Bjelovar, održane su božićne kreativne radionice.

  


 

Učenici velikog turnusa psp-a s učiteljicom Ivanom i ove su godine posjetili knjižaru sv. Franjo gdje su ukrasili bor ukrasima koje su sami izradili. Zahvaljujemo gospodinu Stjepanu i gospođi Mirjani na ugodno provedenom vremenu i lijepim poklonima koje su za nas pripremili.

Svima želimo sretan i blagoslovljen Božić!

   


 

Učenici 2. i 3. skupine te skupine autizam posjetili su Dječji odjel Narodne knjižnice "Petar Preradović" te sudjelovali na prigodnoj radionici.

  


 

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović boravila je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a u privremenom uredu u Bjelovaru, 11.12.2017., na prijemu su bili učenici naše škole, Ana Marija, Ivan i Slađana, ravnateljica škole Jasmina Vuković te predsjednik Školskog odbora Zoran Ćuić. Učenici su bili veoma uzbuđeni i sretni zbog prijema te su od srca nasmijali Predsjednicu i sve prisutne. Ujedno su zamolili Predsjednicu da bude pokroviteljica donatorske aukcije koja će se održati u svibnju na kojoj će se prikupljati sredstva za rad kabineta za asistivnu tehnologiju.

      


 

Učenici iz PSP-a posjetili su vojarnu Bilogora u sklopu Dana otvorenih vrata.

  


 

Već treću godinu zaredom na božićnoj priredbi nastupamo s prekrasnim blagdanskim frizurama zahvaljujući frizerskom salonu Style! Od srca zahvaljujemo Danijeli, Jeleni i Mateji što se osjećamo važno, posebno i lijepo!

  


 

U utorak, 5.12., u prepunoj dvorani Doma kulture odjekivala je dječja pjesma, smijeh, recitacija i pljesak publike, a sve zato jer je naša škola već tradicionalno, povodom predstojećih blagdana, organizirala Božićnu priredbu. 

Učenici, učitelji edukatori-rehabilitatori te pomoćnici u nastavi priredili su poseban i veseo program za roditelje, udomitelje, prijatelje i ostale goste koji su s oduševljenjem i pljeskom popratili svaku izvedenu točku. Na kraju priredbe učenike je posjetio Sv. Nikola koji ih je zasluženo darivao slatkim poklonima.

      


 

Božićna radionica održana 30.11. s učenicima iz Čazme i učenicima nižeg turnusa PSP-a.

  


 

Projekt "Kuhamo zajedno" provodimo sa učenicima TUPŠBJ i učenicima naše škole. U srijedu, 29.11., održana je radionica sa učenicima 1. razreda koji se obrazuju za zanimanje pomoćni kuhar i slastičar i učenicima nižeg turnusa psp-a. Tema radionice "Kuhinjska pomagala i pošuđe". Prije početka radionice kušali smo prefine kolače i tortu koju su nam pripremili učenici Ugostiteljske škole.

  


 

Pripreme za božićnu priredbu u našoj školi u punom su jeku.Tom prigodom su se prostorije PSP-a, zahvaljujući Colloco marketingu, pretvorile u pravi filmski studio. Hrabro smo stali pred svjetla reflektora, a zašto smo se ovako obukli, što smo radili na Boriku, kamo su White city ridersi odvezli našu Maju, doznat ćete ako 5. prosinca 2017. dođete na našu školsku priredbu u prostoru Doma kulture u 17 sati.
Jaaaaako smo se trudili, zato DOĐITE!!!

  


 

Učenici 6./7./8. razreda i PSP-a bili su na književnom susretu s Majom Brajko-Livaković na Dječjem odjelu Narodne knjižnice "Petar Preradović" Bjelovar.

   


 

U petak, 10.11.2017., posjetili su nas članovi Udruge CRVENI NOSOVI klaunovidoktori sa svojim Karavan Orkestrom. 

  


 

I učenici velikog turnusa posjetili su Dječji odjel Narodne knjižnice "Petar Preradović" Bjelovar u Mjesecu hrvatske knjige...

  


 

Jesen u skupini 5...

 

      


 

 

Bjelovarski gradonačelnik od početka nove pedagoške godine često boravi u bjelovarskim školama, kao i vrtićima. Tako je Hrebak u četvrtak 26. listopada posjetio bjelovarsku V. osnovnu školu kako bi zajedno sa ravnateljicom razgovarao o stanju i potrebama škole, programima koji se u školi provode, potrebama djece, smještajnim kapacitetima, stručnom kadru, kao i o otvaranju, odnosno uređenju kabineta za asistivnu tehnologiju koja će izuzetno biti od koristi kada je u pitanju učenje i rehabilitacija djece s poteškoćama. 

–  U sklopu „turneje“ obilaska škola u Bjelovaru, došao sam i u V. osnovnu školu. Zadovoljan sam onime što sam vidio, uvjeti su zadovoljavajući, no međutim iznimno je bitno naglasiti i najaviti kako je Grad Bjelovar odlučio u suradnji sa školom napraviti jedan kabinet za asistivnu tehnologiju. U posljednje vrijeme posjetilo me dosta roditelja čija djeca koja imaju neku vrstu oštećenja, nemaju mogućnost odlaska na neko mjesto gdje će se rehabilitirati i razvijati. Na taj ćemo način pomoći svim onim roditeljima koji svakodnevno idu u Zagreb, Križevce, Daruvar i svoju djecu vode na različite oblike vježbi. Nažalost, broj takve djece se u Bjelovaru povećava. Važno je znati da se blaži oblici poteškoća kod male djece, ako se otkriju na vrijeme, mogu popraviti. Roditeljima takve djece želimo pomoći i pružiti podršku kroz jedan sustav, kako bi mališani svoje djetinjstvo proveli kako treba. Financijska konstrukcija za izradu kabineta je posložena, samo čekamo realizaciju. Od 1. siječnja 2018., sva djeca i njihovi roditelji moći će koristiti sadržaje kabineta. Grad Bjelovar će nastaviti ulagati u V. osnovnu školu, biti ćemo joj podrška i oslonacrekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

– Najvažnije su te početne godine kada se na mozak još uvijek može djelovati izvana, različitim stimulacijama. Jedan od načina na koji možemo stimulirati dijete je oprema u spomenutom kabinetu za asistivnu tehnologiju. Škola će imati najsuvremeniju opremu koja trenutno postoji na tržištu. U Hrvatskoj takva oprema jedino postoji u kabinetu i Istri, odnosno Puli. Pomoću te opreme i različitih instrumenata vrši se potpuna senzomotorička stimulacija. U pitanju su svjetleći jastuci, bluetooth zvučni sistem, mobilni interaktivni podni projekcijski sustav, vibrirajuće mekane sklopke, 3D kompilacijski zvukovi koji umiruju dijete i još puno toga. Na takav način dijete stimuliramo vizualno, auditivno, kinestetski,  dakle na sve moguće načine. Što se djeca više stimuliraju izvana, to se djetetov mozak bolje senzorno integrira. U tom slučaju kod djeteta je lakše ispraviti neke govorne poremećaje, motoričke, probleme kod pisanja, računanja, i slično. S djecom će se raditi i grupno i individualno. „Vanjsku“ djecu ćemo moći primiti od najranije dobi, znači od trnutka kada je određeno oštećenje primijećeno. Investicija o kojoj govorim vrijedna je oko 200 tisuća kuna. Naša škola broji 67 učenika s većim teškoćama u razvoju. To su učenici koji imaju intelektualne poteškoće uz neke pridružene teškoće, kao što su senzorna oštećenja u pogledu vida, sluha, govora, motoričke poteškoće poput cerebralne paralize i različitih distrofija, tu su djeca s poteškoćama iz spektra autizma, sa različitim sindromima. Samo jedan dio učenika je smješten u školi, pa tako u stacionaru imamo 19 učenika koji u njemu borave, dok su ostali putnici sa šireg županijskog područja. Moram napomenuti da mi nismo socijalna, već obrazovna ustanova. Djeca pohađaju dva programa. Jedan je sličan redovnom programu u školi, dakle djeca pohađaju nastavu, ali u prilagođenom obliku. To je program otprilike kao od 1 do 4 razreda, samo traje od 1 do 8. Nakon završetka tog programa, djeca odlaze na profesionalno usmjeravanje. Ako taj dio prođu, tada upisuju dodatna zanimanja u srednjoj školi. Ostala djeca koja imaju umjerena, teža i višestruka oštećenja, pohađaju Program za usvajanje vještina i navika svakodnevnog života. Igra je kod nas sastavni dio. Na taj način djeca uče kroz pokret, dramu, likovnost, odnosno razne kreativne terapije, pojasnila je Jasmina Vuković, ravnateljica V. osnovne škole Bjelovar.

Izvor: Bjelovar.info

  


 

Ponosni smo objaviti da je naša škola, koja odgaja, obrazuje i rehabilitira učenike s većim teškoćama u razvoju, dobitnik Kauflandove donacije u iznosu od 20 000 kuna. 
Naime Kauflandova akcija koja je trajala dva tjedna i u kojoj su sami kupci kuponima odlučivali kome će između 5 predloženih ustanova ili organizacija Kaufland donirati ovaj pozamašni iznos, privedena je kraju.
Primili smo donaciju, a dodijelila nam ju je predstavnica Kauflanda Marija Franić. 
Dodjeli je prisustvovao i sam gradonačelnik grada Bjelovara Dario Hrebak s pročelnikom gradskog odjela za društvene djelatnosti, Milanom Matekovićem.
Gradonačelnik Dario Hrebak se i osobnim medijskim angažmanom uključio u promidžbu ove akcije kako bi pomogao djeci s većim teškoćama u razvoju, na što smo izrazito ponosni.
Gradonačelnik je obišao cijelu školu i na licu mjesta vidio stanje i potrebe škole te je najavio podršku školi u ostvarivanju projekta opremanja KABINETA ZA ASISTIVNU TEHNOLOGIJU koji će početi s djelovanjem s početkom 2018. godine. O samom kabinetu bit će više u medijima sljedećih nekoliko dana.
Podržavanjem projekata u koje škola ulazi, gradonačelnik pokazuje osobni senzibilitet za problematiku djece s teškoćama.

Hvala Kaufland i hvala svim građanima koji su ubacivali kupone!

Hvala gradonačelniče Hrebak!


 
U psp-u smo obilježili i Dan jabuka.
Kroz igru smo naučili kako iz sjemenke naraste stablo i na njemu plod jabuke, istraživali smo jabuku svim osjetilima - vizualno, njuhom, dodirom, mirisom i okusom. Izradili smo plakat "Od sjemenke do jabuke", vježbali guljenje kore jabuke nožem, ribali jabuke i na kraju kušali fini prirodni jabučni sok.
  

 
U četvrtak, 26.listopada 2017.grupa učenika je u sklopu projekta "Godišnja doba na malenom brijegu" s učiteljicom Ivanom posjetila istoimeno obiteljsko gospodarstvo u Ribnjačkoj pokraj Bjelovara. Ovo je prva faza projekta koji će se provesti četiri puta tijekom školske godine u suradnji s gdinom Vladom Vlajinićem, vlasnikom spomenutog OPG - a.
Cilj projekta je ponoviti stečena znanja te promatranjem u neposrednoj okolini izraditi kalendar prirode za svako godišnje doba.
Mjesta promatranja su: vinograd, voćnjak, povrtnjak, šuma i polje.
Osim promatranja, učimo kroz igru "Potraga za blagom" te sakupljamo plodove koje možemo pronaći u određeno godišnje doba. Tako smo i za ovaj prvi put u psp donjeli punu košaru što možete vidjeti na priloženim fotografijama.
  

 

U Mjesecu hrvatske knjige u našoj školskoj knjižnici postavljena je izložba "SLOGAN napiši i SLIKU nariši" koju čine svi pristigli dječji radovi na istoimeni natječaj koji je u mjesecu travnju raspisao Dječji odjel Narodne knjižnice "Petar Preradović" Bjelovar. Puno je zanimljivih poruka o knjigama i čitanju koje su osmislila djeca pa stoga pozivamo učenike, učitelje, roditelje i sve zainteresirane da dođu pogledati spomenutu izložbu.

    


 

Od školske godine 2017./2018. edukacijske-rehabilitatorice Katarina Ljubičić, Jasmina Maltarić Rašetina i Petra Đopar provode projekt "Prijatelji cvijeća". Mladi cvjećari su aktivnosti započeli prezentacijom i radionicom "Od sjemena do cvijeta" te posjetom Poljoapoteci i kupovinom potrebnih sadnica cvijeća.

  


 

23. listopada posvećen je cjelodnevnom čitanju pa smo se tim povodom pridružili nacionalnoj akciji Danas ti čitam. Učenici velikog turnusa slušali su priče koje im je čitala školska knjižničarka Tihana.


 

I u ovoj školskoj godini, kroz program socijalne kompetencije koji provodimo u produženom stručnom postupku, nastavljamo s usvajanjem praktičnih vještina svakodnevnog života, u suradnji s tetom Božicom iz školske vešarne. Pomažemo glačati, slagati rublje, a učimo i koristiti iglu, konac i šivaću mašinu.

      


 

Dane kruha u psp-u obilježili smo istraživanjem žitarica i različitih vrsta brašna promatranjem, opipom, mirisom i okusom. Nakon što smo ponovili postupak dobivanja brašna od sjetve do žetve, uz pomoć učiteljice Ivane izradili smo zapečenu tjesteninu kojom smo počastili svoje prijatelje.

  


 

U Mjesecu smo hrvatske knjige koji traje od 15. listopada do 15. studenog. Jedna od aktivnosti taj mjesec je posjeta Dječjem odjelu Narodne knjižnice "Petar Preradović" Bjelovar.

U srijedu, 19.10., Dječji odjel posjetili su učenici malog turnusa pa su tako čuli sve o knjižnici, ponašanju u knjižnici i prema knjigama, poslušali su priču Mačak Puf u knjižnici koju im je pročitala knjižničarka Branka te su na kraju istražili kakve sve slikovnice i knjige mogu posuditi.

  


 

Dvoje naših osmaša u pratnji učiteljice Kornelije Panza-Jande boravili su 16. i 17.10.2017. u Vukovaru u sklopu terenske nastave.


 

U srijedu, 18.10.2017., učitelji i stručni suradnici naše škole slušali su predavanje mr. Nataše Ljubić Klemše na temu eTwinning - drugačija obrazovna stvarnost. Predavanje nam je omogučila Školska knjiga.


 

U sklopu Školskog preventivnog programa učenici u pratnji pedagoginje Martine Hautman Matijaš i knjižničarke Tihane Doskočil posjetili su Veterinarsku ambulantu Ines - Vet d.o.o. To je ambulanta koja nudi sve za kućne ljubimce na jednom mjestu: cijepljenje, liječenje, krvne pretrage, ultrazvuk, kirurgiju, kupanje i šišanje kućnih ljubimaca, trgovinu za kućne ljubimce... Sve su to učenici iz prve ruke saznali od djelatnika ambulante koji su ih srdačno dočekali, proveli ih kroz prostor ambulante te okrijepili sokom i grickalicama.

      


 

Učenici velikog turnusa psp-a s učiteljicama Ivanom i Lucijom posjetili su prostorije moto kluba White city riders u Bjelovaru. Zahvaljujemo im na ukusnom ručku, vožnji motorom, igranju biljara, pikada, stolnog nogometa, majicama s logom kluba, a najviše na vremenu koje su s ljubavlju odvojili za nas da nam uljepšaju dan.

  


 

Učenici velikog turnusa PSP-a s učiteljicom Ivanom Jančić posjetili su Dom za starije osobe Bjelovar povodom Međunarodnog dana starijih osoba.
Izradili su dva plakata s porukom "Različiti smo, ali zajedno možemo stvoriti prekrasnu sliku".
"Zahvaljujemo na lijepom gostoprimstvu i unaprijed se veselimo idućem susretu!" poručuju iz PSP-a.

  


 

Naša ravnateljica Jasmina Vuković primila je u ime škole vrijednu donaciju Erste banke – 10 stolnih računala koja ćemo koristiti kao pomagala u edukacijsko-rehabilitacijskom radu.

Ovim putem zahvaljujemo im na velikodušnom poklonu!

  


 

Povodom Svjetskog dana pošte, posjetili smo Poštanski ured Bjelovar te čuli i razgledali što sve poštari i ostali zaposlenici rade.

  


 

Obilježili smo Svjetski dan pošte, 9. listopada, čitanjem Poštarske bajke, Karela Čapeka u školskoj knjižnici.

  


 

Naši zadrugari u pratnji učitelja Davora Ljubičića i Petre Đopar, sudjelovali su na 29. smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske u Zadru 4. i 5. listopada 2017. te osvojili nagradu za NAJPROIZVOD 2017!

Čestitamo im!

  


 

U utorak, 3.10.2017., naši su učenici sudjelovali na ZID festivalu i Sajmu mogućnosti u sklopu Dječjeg tjedna, a učenici 5. i 7. razreda natjecali su se s učenicima drugih škola u trčanju.

  


 

I naši učitelji, stručni suradnici te pomoćnici u nastavi sudjelovali su u Mimohodu pobjednika povodom Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja.


 

Obilježili smo Dan grada Bjelovara edukativnom radionicom i šetnjom ulicama grada.

      


 

U srijedu, 20.9.2017., prometna policajka Andreja Lugarić, s kojom imamo dugogodišnju suradnju, održala je kratko predavanje učenicima nižeg turnusa pod nazivom Sigurno u prometu. 

      


 

15. rujna 2017. obilježili smo Hrvatski olimpijski dan sportskim igrama u dvorani škole.

  


 


 

BJELOVAR –  Ponovnim oglašavanjem školskog zvona u svim je bjelovarskim školama danas bilo veselo i živahno. Užurbanost na ispunjenim hodnicima i žamor u učionici odavao je uzbuđenje i nestrpljenje početka nove školske godine. Isto je vrijedilo i za polaznike V. osnovne škole, međutim za razliku od ostalih, tamošnjim je školarcima uoči novih obveza i izazova serviran zdrav doručak. Zajednički doručak začinjen je druženjem i upoznavanjem sa novopristiglim kolegama, da bi tek potom uslijedilo sjedanje u školske klupe. Inače, V. osnovna škola je odgojno-obrazovna ustanova za učenike s teškoćama u razvoju, a da bi se svi srdačnije osjećali, toplu im je dobrodošlicu, uz sve djelatnike, upotpunila nova ravnateljica Jasmina Vuković zaželjevši im uspješnu školsku godinu.

Slike pogledajte na sljedećem linku:

http://grad-bjelovar.com/bjelovar/hrvatska/prvi-skolski-dan


CMS za škole logo
V. osnovna škola Bjelovar / Dr. Ivše Lebovića 1, HR-43000 Bjelovar / os-peta-bj.skole.hr / skola@os-peta-bj.skole.hr
preskoči na navigaciju